Taller en memòria de Pierre Teilhard de Chardin


Els dies 8 i 9 d'abril de 2005 de 19 a 21 i 10 a 13 hores, respectivament, a l'Auditori de la Fundació Joan Maragall (C/ Valencia 244, 1r, Barcelona) es va celebrar el Taller en honor de Pierre Teilhard de Chardin, SJ, amb ocasió del 50è Aniversari de la seva mort. El profesors Leandro Sequeiros, Agustín Udías, Pilar Queralt i Manuel García Doncel van impartir cuatre interesants conferencies.

El dia 10 d'abril de 2005, es van complir 50 anys de la mort a Nova York del geòleg, paleontòleg, teòleg i poeta, el jesuïta Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955). Va ser després de de la seva mort quan es van començar a conèixer a casa nostra els seus assaigs filosòfics, religiosos, místics i teològics que se li van prohibir publicar en vida. I després del Vaticà II van ser estudiats a fons, però les generacions més joves tot just han sentit parlar d'ell.

Qui fou Teilhard i en quin context es va generar el seu pensament? Què es va fer com a científic? Quines són les seves concepcions més originals i agosarades? Quina imatge de Déu va elaborar a partir de la seva visió del món? És encara vàlid el seu pensament de Teilhard, o ha passat definitivament a la història de la primera meitat del segle XX? Continua encara aportant elements valuosos per al ric diàleg actual entre la teologia cristiana i les ciències?

Especialistes en el tema ens respondran algunes d'aquestes preguntes i d'altres que aportem tot al llarg del "taller d'inici de cap de setmana", que comprèn el vespre del divendres 8 i el matí del dissabte 9 d'abril. Aquesta serà la nostra millor preparació per celebrar el diumenge 10, el goig Pasqual de la seva mort.